CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

15 December 2012

Durian Crepe

Durian Crepe..huh..rmai yg demam durian crepe..dah jdi trending plak.Hari tu teringin nk rasa ni.. tp mmndgkan rmai sgt isi rumah kat kg ni..Diey buat kptsn nk try wat sendiri.ye laa..mna nk ckup klau rmai 'ank wek' yg hantu durian kt umh ni.huhuhu...
So misi mncari durian pun bermula.1st time buat bli durian D24,hrganya blh tahan Rm6 kg.yumm..yum..mmg best..bahan2 nk wat crepe n filling dia pun dh beli..so hari tu buat prtama kalinya jadi ler Durian Crepe kami.Yg paling xsukenyer...xcukuppp..
Ank wek request suh mama n m.cik buat lg...
So kali ke 2 buat,time putarkan whipping cream..tiba2 whipping cream tu berair..adoiii...knpa plak mcm ni...aku fikir mgkin whipping cream tu terlalu lama diputar. Dgn x puas hati Diey call sorang kwn yg mmg biz Durian crepe ni..rupanya whipping cream yg Diey guna tu mmg xsesuai untuk wat filling Durian Crepe tu.Dia suggestkn beli "NON DAIRY WHIPPING CREAM".Biasanya whipping ni bekery simpan dlm peti sejuk beku.
Akhirnya jadi ler 32biji Durian crepe yg lmbut n rasa mcm ice cream..perghhh..sukar nk digambarkan..
Bagi penggemar durian mcm Diey mmg puas ati bila dpt mkn durian diselangi ngn rsa gebu filling cam ice cream..O:-)
Kat sini Diey nk kongsikan resepi dari blog Cik Epal.kredit to Cik Epal.
http://cikepal06.blogspot.com/2012/11/resepi-durian-crepe-gebu.html?m=1

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...